Успешно приключиха дейностите по изграждането на системите за сигнализации и телекомуникации между София и Пловдив

Изградените съвременни системи за сигнализация и телекомуникации, водят до висока степен на безопасност на влаковото движение, намаляване на закъсненията на влаковете, намаляване на времепътуването, модерни пътнически информационни системи в гарите. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски по време на пътуване със скоростен влак в участъка Пловдив – Септември. В рамките на събитието беше направена демонстрация на функционалностите на новите системи за сигнализация и телекомуникации по направлението Септември – Пловдив.

Днешното събитие е поредното потвърждение на ангажимента ни за присъединяване на железопътната инфраструктура на Република България към европейската. Главните ни цели при реализиране на всички инфраструктурни проекти са модернизирането на техническите средства и системи, особено  тези, пряко свързани с безопасността на движението, посочи инж. Папукчийски.

Участие в събитието, което се организира от Талес Австрия Гмбх, взеха зам. министърът на транспорта Велик Занчев, генералният директор на ДП НКЖИ инж. Красимир Папукчийски, изпълнителният директор на Талес Австрия Гмбх Алфред Файдер, посланикът на Република Австрия Роланд Хаузер, представители на Френското посолство в България, на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и др.